Opublikowano 29-11-2024 Dodał sp2mm

Gdy szaruga za oknem, zimno, mokro i ciemno, jak przywołać wspomnienia  słonecznego, pachnącego i smakowitego lata? Uczniowie z kl. 1b znaleźli na to sposób, ponieważ odkryli lato zamknięte w słoikach, czyli domowe eko przetwory. W październiku i listopadzie odbywały się w naszej sali degustacje przyniesionych przez dzieci przepysznych, bogatych w bezcenne witaminy  wiśniowych i czereśniowych konfitur, dżemów śliwkowych, truskawkowych oraz dyniowych z nutą pomarańczy, gruszek w zalewie a także przetworów warzywnych i przepysznych owocowych kompotów. Największym hitem okazała się domowa nutella z jabłkami Babci Mirki. Wszystkim, którzy podzielili się z nami swoimi przetworami i przepisami serdecznie dziękujemy! Było pysznie!

Małgorzata Bogusz

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close