Opublikowano 15-04-2024 Dodał sp2mm
W środę, 10 kwietnia, w ramach tygodniowych zajęć o zdrowym stylu życia i właściwym odżywianiu, uczniowie klas pierwszych uczęszczający do świetlicy pod opieką p. kierownik świetlicy Marioli Głuchowskiej, p. Agnieszki Świerzewskiej oraz p. Marty Niedźwiedzkiej przygotowali pyszne i zdrowe kanapki. Zanim jednak dzieci przystąpiły do kulinarnej pracy, starannie umyły ręce, a także warzywa, które wykorzystały do przygotowania swoich kanapek. Miały do wyboru świeże warzywa takie jak: szczypiorek, rzeżuchę ze świetlicowego ogródka, które siały i sadziły kilka tygodni wcześniej, pomidory, ogórki, a także wędlinę, sery, chleb, pasztet oraz masło. Zadowolone i uśmiechnięte przygotowały przy pomocy pań zdrowe kanapki, zawierające ulubione przez dzieci składniki. Z ogromnym apetytem zjadały zrobione przez siebie kanapki, które wyglądały pysznie, a przede wszystkim zawierały bardzo dużo witamin.
Marta Niedźwiedzka