Opublikowano 15-04-2024 Dodał sp2mm

W środę, 10 kwietnia, w ramach tygodniowych zajęć o zdrowym stylu życia i właściwym odżywianiu, uczniowie klas pierwszych uczęszczający do świetlicy pod opieką p. kierownik świetlicy Marioli Głuchowskiej, p. Agnieszki Świerzewskiej oraz p. Marty Niedźwiedzkiej przygotowali pyszne i zdrowe kanapki. Zanim jednak dzieci przystąpiły do kulinarnej pracy, starannie umyły ręce, a także warzywa, które wykorzystały do przygotowania swoich kanapek. Miały do wyboru świeże warzywa takie jak: szczypiorek, rzeżuchę ze świetlicowego ogródka, które siały i sadziły kilka tygodni wcześniej, pomidory, ogórki, a także wędlinę, sery, chleb, pasztet oraz masło. Zadowolone i uśmiechnięte przygotowały przy pomocy pań zdrowe kanapki, zawierające ulubione przez dzieci składniki. Z ogromnym apetytem zjadały zrobione przez siebie kanapki, które wyglądały pysznie, a przede wszystkim zawierały bardzo dużo witamin.

Marta Niedźwiedzka

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close