Opublikowano 15-10-2024 Dodał sp2mm

4 października uczniowie klasy 4a, 4c, 7c spotkali się z panem Danielem Sulejem – znawcą czekolady, który zapoznał uczniów z procesem wytwarzania tego przysmaku. Czwartoklasiści i siódmoklasiści dowiedzieli się, skąd pochodzi kakao, zobaczyli owoc kakaowca i poznali tajemnice jego obróbki. Po krótkim kursie teoretycznym przyszła kolej na zajęcia praktyczne – uczniowie wykonali lizaki i tabliczki z czekolady, które następnie ozdobili suszonymi owocami, orzechami, dekoracjami z cukru. To była wyjątkowo smakowita lekcja!

Renata Miszczak

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close